Kam za třemi králi?

Vypravte se na punč, do tříkrálového průvodu nebo na koncert.

Tříkrálová sbírka je také o vzájemném setkávání se, sounaležitosti a sdílení dobrých skutků. Jaké doprovodné akce si připravili v Charitách?

Prohlédněte si vybranou nabídkou akcí a přijďte se s námi potkat:

• Tříkrálový punč
    Ve čtvrtek 4. ledna se od 15 do 19 h. můžete na Alšově náměstí v Ostravě-Porubě občerstvit Tříkrálovým punčem, akci pořádá Charita Ostrava.
  • Požehnání koledníků
    Charita Opava pořádá v pátek 5. ledna v 18 h. u sv. Vojtěcha na Dolním náměstí požehnání koledníků se mší svatou. Koledníci, připojte se v kostýmech a s korunami.
  • Tříkrálový průvod Frýdek-Místek
    V sobotu 6. ledna od 10 h. vyrazí průvod ze Zámeckého náměstí ve Frýdku a bude dále pokračovat do Místku na náměstí Svobody a dále k farnímu kostelu sv. Jana Pavla.  Průvod pořádá místní farnost a Charita Frýdek-Místek.
  • Tříkrálový průvod Krnov
    V sobotu 6. ledna projde městem Krnov Tříkrálový průvod s živým velbloudem, třemi králi, hudbou
    a dobrými lidmi. Průvod začíná u kostela sv. Martina ve 14 h. a dále bude pokračovat na hlavní náměstí k dřevěnému betlému, kde tři králové předají dary děťátku v jesličkách. Připojit se může široká veřejnost, vítány jsou dobové kostýmy.
  • Tříkrálový průvod Třinec
    V sobotu 6. ledna od 15:30 vyjde průvod z náměstí T. G. M. ke kulturnímu domu Trisia, kde se pokloní u jesliček. Na náměstí Svobody bude následovat další program.
  • Tříkrálový koncert v České televizi
    Česká televize odvysílá koncert v neděli 7. ledna od 18 h. na prvním programu. Koncert je poděkováním našim koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Provází Martina Kociánová a Jan Čenský. V průběhu koncertu zazní reportáže o tom, kde vykoledované peníze pomáhají. V programu vystoupí Čechomor, Ben Cristovao a Karol Komenda, Ota Balage Band ft. Tereza a Barbora Poláková.
  • Tříkrálový koncert Charity Ostrava
    CHORUS OSTRAVA vystoupí 9. ledna 2024 od 18 h v ostravském kostele sv. Václava v rámci Tříkrálového koncertu. Výtěžek vstupného, které se bude přímo na místě shromažďovat do zapečetěné pokladničky Tříkrálové sbírky 2024, bude využit zejména na podporu ostravských tříkrálových projektů pro lidi v nouzi.

Tříkrálové soutěže

Charita Jeseník
Charita Jeseník pořádá výtvarnou a fotografickou soutěž na téma „Palác tří králů“ aneb královské bydlení napříč věky. Výtvarná soutěž je rozdělena do dvou kategorií: pro děti do 7 let a pro děti od 8 do 12 let. Soutěž o nejlepší fotografii není věkově omezena. Výtvarná díla je možné odevzdat na střediscích Charity Jeseník do 31. ledna 2024 nebo v knihkupectví Domeček v Jeseníku. Práce musí být na zadní straně označena jménem, příjmením, věkem autora a kontaktem (na rodiče, školu). Fotografie je možné zaslat na e-mail: tks@jesenik.charita.cz do 21. ledna 2024. O nejlepší fotografii rozhodne veřejnost prostřednictvím Facebooku Charity Jeseník.

Charita Opava
Soutěž o nejlepší fotografii z tříkrálového koledování proběhne do 20. ledna, kdy je možné zaslat snímky kolednických skupinek na e-mail: trikralovka-selfie@charitaopava.cz. Vítěze čekají knižní poukázky a nejlepší snímky zveřejní týdeník Region Opavsko.

Navrhni potisk kolednického šátku pro rok 2025
V roce 2025 oslaví sbírka čtvrt století, proto vyhlašujeme soutěž o návrh na potisk kolednického šátku na krk, který jako dáreček dostávají všichni koledníci. Do 8. ledna 2024 můžete návrh nakreslit na papír nebo vyfotit, případně poslat návrh v grafickém programu a zaslat na e-mail: kolednickysatek@charita.cz. Pět nejlepších návrhů zveřejníme na sociálních sítích, kde se bude hlasovat v průběhu ledna o vítězi, autor obdrží také drobný dárek.

Kolednická video soutěž
Zapojte se do kolednické soutěže. Natočte se při zpěvu koledy My tři králové a sdílejte. Vyhrát můžete skvělé ceny: Apple watch, sluchátka či mobily Samsung. Tři králové (koledníci), příspěvek (nebo story) musí obsahovat hashtag #kolednickasoutez a musí na něm být označen profil Tříkrálové sbírky @trikralova_sbirka, který uživatel zároveň sleduje. Více o pravidlech soutěže na webu Tříkrálové sbírky.

TKS průvod FM_6. 1. 2023Třinecký TKS průvod 6. 1. 2023TKS průvod Krnov

TKS koncert OVATKS koncert ČT